Taigi, daržovių picai Jums reikės ketvirčio kininio kopūsto (galite jį pakeisti įprastu kopūstu, tačiau kininis padės išvengti pilvo pūtimo), dviejų vidutinių bulvių, vienos didelės ar kelių mažų morkų (jų kiekis – Jūsų skonio reikalas, aš naudoju tiek, kad atitiktų apie trečdalį daržovių mišinio kiekio).

„Statybinė“ daržovių medžiaga – kiaušiniai. Savo pasirinktam daržovių kiekiui naudojau du ir šaukštą miltų (galite pakeisti krakmolu). Na, o „nuodėmingas“ pagardas šįkart buvo apie 100 g fermentinio sūrio.

Pjaustyti ar tarkuoti daržoves – nėra skirtumo, tai labiau priklauso nuo to, kiek laiko norite praleisti virtuvėje. Man labiau patinka viską supjaustyti šiaudeliais. Kopūstai ir morkos keliauja į bendrą indą, o štai bulves dar šiek tiek pamirkau sūriame vandenyje, kad nebūtų tokios krakmolingos.

Turint laiko, bulves galima paruošti, pavyzdžiui, per pietus, jei daržovių picą kepsite vakarienei. Tuomet jos bus dar traškesnės.

Smulkiai supjaustytų daržovių privalumas – jų nereikia ilgai kepti. Sumaišiusi inde daržoves, miltus, kiaušinius bei mėgstamus prieskonius, viską supilu į gerai įkaitintą didelę keptuvę ir išlyginu paviršių, kad kepinys būtų lyg didžiulis blynas. Kepti pakanka apie 15–20 minučių – gražiai parudavus vienai pusei, kepinį apverskite.

Jei apversti sudėtinga, pasitelkite mažą gudrybę, o, tiksliau, didelę lėkštę. Uždėkite lėkštę lyg dangtį
į keptuvę ant kepinio. Tuomet viena ranka prilaikydami lėkštę apverskite keptuvę. Ją vėl pastatykite ant viryklės, o lėkštę su pica atsargiai paverskite virš keptuvės. Taip pica švelniai grįš į keptuvę, nesuplyš ir liks vientisa.

Apvertusi daržovių picą sutarkavau kietąjį fermentinį sūrį ir užbarsčiau ant kepinio. Taip daržovių pica vizualiai tapo panaši į įprastą.

Picą galite paskaninti česnakais, bazilikais, aitriosiomis paprikomis – tai jau Jūsų fantazijos ir skonio reikalas. Tiems, kurie picos neįsivaizduoja be mėsos, šis pagrindas taip pat puikiai tiks, kaip ir įprastos picos. Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją