Taigi, daržovių picai Jums reikės ketvirčio kininio kopūsto (galite jį pakeisti įprastu kopūstu, tačiau kininis padės išvengti pilvo pūtimo), dviejų vidutinių bulvių, vienos didelės ar kelių mažų morkų (jų kiekis – Jūsų skonio reikalas, aš naudoju tiek, kad atitiktų apie trečdalį daržovių mišinio kiekio).
„Statybinė“ daržovių medžiaga – kiaušiniai. Savo pasirinktam daržovių kiekiui naudojau du ir šaukštą miltų (galite pakeisti krakmolu). Na, o „nuodėmingas“ pagardas šįkart buvo apie 100 g fermentinio sūrio.
Turint laiko, bulves galima paruošti, pavyzdžiui, per pietus, jei daržovių picą kepsite vakarienei. Tuomet jos bus dar traškesnės.
Smulkiai supjaustytų daržovių privalumas – jų nereikia ilgai kepti. Sumaišiusi inde daržoves, miltus, kiaušinius bei mėgstamus prieskonius, viską supilu į gerai įkaitintą didelę keptuvę ir išlyginu paviršių, kad kepinys būtų lyg didžiulis blynas. Kepti pakanka apie 15–20 minučių – gražiai parudavus vienai pusei, kepinį apverskite.
Apvertusi daržovių picą sutarkavau kietąjį fermentinį sūrį ir užbarsčiau ant kepinio. Taip daržovių pica vizualiai tapo panaši į įprastą.
Picą galite paskaninti česnakais, bazilikais, aitriosiomis paprikomis – tai jau Jūsų fantazijos ir skonio reikalas. Tiems, kurie picos neįsivaizduoja be mėsos, šis pagrindas taip pat puikiai tiks, kaip ir įprastos picos. Skanaus!