Reikės:
- 2 vnt. kiaušinių
- 1 vnt. cukinijos
- 1 vnt. banano
- 120 g avižinių dribsnių (kuriuos reikia virti)
- 60 g riešutų sviesto (galite dėti ir įprastą sviestą)
- 2 v. š. agavų sirupo (galite dėti medų, klevų sirupą arba cukrų)
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 1 a. š. cinamono (jeigu mėgstate)
Paruošimas:
Sutarkuojame cukiniją per smulkią tarką. Paliekame trumpam, kad išsiskirtų sultys.
Susitriname bananą, sudedame visus ingredientus išskyrus avižinius dribsnius ir cukiniją. Ir viską gerai sumaišome.
Sutarkuotą cukiniją paspaudžiame, kad ištekėtų sultys.
Į gautą bananų masę beriame avižinius dribsnius ir sudedame tarkuotą cukiniją. Viską gerai sumaišome.
Gautą masę paliekame pabrinkti 10–15 min., pasiruošiame keksiukų formeles.
Gautą masę dedame į keksiukų formeles po 1.5 v.š. ir kepame 180°C apie 20–25 min.
Leidžiame atvėsti ir mėgaujamės. Skanaus!
Receptu dalinasi „Meilė maistui“ paskyros kūrėja Rosita.
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos
Rodyti diskusiją