Pasiruoškite lukštus
Internete gausu įvairių pasiūlymų, iš jų vienas sudomino tuo, kad kiaušinių raštas iki paskutinės minutės išlieka paslaptimi, kaip ir dažant svogūnų lukštais. Taigi, eksperimentas – želė margučiai.
Galima gaminti savo mėgstamą želė, tačiau aš rinkausi „paruoštukus“, kurių galima įsigyti parduotuvėje. Pasirinktas skonis – aviečių, vyšnių, agrastų, apelsinų.
Kol kiaušinių lukštai džiūvo, paruošiau želė. Tiesa, kad nulupus lukštą želė išlaikytų formą, ją ruošiau su dvigubai mažiau vandens, nei rekomenduojama ant pakelio. Internete surastose gaminimo rekomendacijose siūloma naudoti švirkštą. Aš piltuvėlį padariau iš želė pakelio kampo – atkirpau norimo aukščio, iškirpau nedidelę kiaurymę, kad pratekėtų skystis, o gautą mažą konditerinį maišelį išverčiau, jog išlaikytų reikiamą formą.
Norint išgauti ryškiai atskirtas spalvas, kiekvienas sluoksnis turi gerai sustingti. Aš norėjau sulieti spalvas, tad laukiau apie 20 minučių, tuomet užpyliau kitokios spalvos želė.
Reikės kantrybės
Visas darbas reikalauja kruopštumo, kad nesutrupintume lukšto, neprilaistytume želė: ji stingdama „priklijuos“ lukštą prie kiaušinio dėklo. O štai nulupti kiaušinį – dar vienas iššūkis. Teks susikaupti ir niekur neskubėti, skirkite laiką tik šiam darbui.
Iki paskutinės minutės išliko intriga, kokie išeis margučiai. Be abejo, įgavus didesnės patirties galima sumanyti, kaip paversti lukštą, kad želė sustingtų skirtingais raštais.
Jei šeimoje turite želė mėgėjų, šis pavasariškas ir gaivus desertas ne tik papuoš stalą, atrodys išties originaliai, bet ir nudžiugins smaližius.
Linkiu kiekvienam drąsiai išnaudoti savo fantaziją ir mėgautis atradimais!