Visus produktus paversti dažais yra labai paprasta, tačiau kiekvieną jų siūloma ruošti šiek tiek skirtingai. Labai svarbus ingredientas, kurio reikia visiems marginimo būdams – keli šaukštai acto (maždaug 2, priklauso nuo kiekio). Actas padeda užtikrinti, kad spalva tikrai išliks ant kiaušinių.
Viskas, ko reikės kiaušinių marginimui: kiaušinių (rinkomės rudu lukštu, tačiau ne tamsaus atspalvio), mėlynojo kopūsto (nereikia viso), šviežio burokėlio, maltos ciberžolės, paprastų vynuogių sulčių (apie 1 litro bet kokių vynuogių sulčių), acto ir kelių stiklainių arba kitų didelių indų, kuriuose panaradinti kiaušiniai galės būti padėti į šaldytuvą.
Dažymas burokėliais ir mėlynuoju kopūstu
Tarp pasiūlytų sulčių variantų buvo keli: vynuogių, mėlynių ir serbentų. Pasirinkome vynuogių. Remiantis tinklaraštininkų patarimais, užtenka jas pakaitinti puode ir įpilti du šauktus acto. Kaip ir kitais atvejais, sultis supylėme į stiklainį, įdėjome virtą kiaušinį ir palikome šaldytuve, kad spalva įsigertų į lukštą.
Dažymas ciberžole
Šis – pats paprasčiausias ir geriausiai pavykęs būdas. Vienintelis jo trūkumas – ciberžolės paliktas geltonas žymes sunku nuplauti nuo indų. Taigi, reikia du ar daugiau (priklauso nuo ruošiamo kiekio) arbatinius šaukštelius maltos ciberžolės užpilti karštu vandeniu ir įpilti du šaukštus (ar daugiau) acto, išmaišyti bei palikti šiek tiek nusistovėti. Dar šiltą skystį perpylėme į stiklainį, idėjome virtą kiaušinį ir palikome šaldytuve per naktį.
Rezultatai
Labiausiai nepasiteisino dažymas sultimis. Margutis įgavo keistą spalvą, tačiau, reikia pripažinti, atrodo labai įdomiai.