10-imt porcijų Jums reikės:

Produktai:

  • 44 arbatiniai sausainiai;
  • 8 šaukštai lydyto nesūdyto sviesto;
  • 2 pakeliai tepamo sūrio (kambario temperatūros);
  • 1,5 stiklinės granuliuoto cukraus;
  • 2 šaukštai šviežiai spaustų citrinos sulčių;
  • 2 mandarinai (nulupti, išskaidyti skilteles);
  • 1 kivis (nulupti, supjaustyti riekelėmis);
  • 1,4 stiklinės mėlynių, cukrinių gėlyčių;
  • grietinėlės.

Kaip gaminti:

1) Su trintuvu susmulkinkite sausainius, iki smulkių trupinių. Supilkite lydytą sviestą, dar kartą pertrinkite. Šią masę sudėkite į 20 cm skersmens kepimo formą, tolygiai padenkite dugną ir kraštus, įdėkite į šaldytuvą mažiausiai 20 min.

2) Su plaktuvu vidutiniu greičiu dideliame dubenyje suplakite tepamą sūrį su cukrumi iki vientisos masės. Paskui kiek sumažinkite plaktuvo greitį ir plakdami palaipsniui supilkite grietinėlę. Padidinkite greitį ir plakite apie 3 min., kol susiformuos tiršta, puri masė. Įmaišykite citrinos sultis. Šią masę tolygiai paskirstykite ant sausainių pagrindo.

3) Palaikykite pyragą šaldytuve mažiausiai 4 val. (galima laikyti iki 2 dienų), tik po valandos apdenkite formą su pyragu maistine plėvele.

4) Prieš patiekdami papuoškite pyrago viršų vaisiais ir cukrinėmis gėlytėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)