Idealiausia torto forma yra 20cm, ji gamino 18 cm formoje, tad sluoksniai gan stori.
Reikės:
300 g mėgiamos juodos duonos
~70 g sviesto
400 g kreminio sūrio
200 g rukytos lašišos
200 g grietinės
3 v.š. smulkinto violetinio svogūno
3 v.š. smulkintų krapų ar daugiau jei norisi
3 v. š. česnakų laiškų
2 a. š. garstyčių kreminių arba grūdeliais
Druskos ir pipirų pagal skonį
Šiek tiek citrinos sulčių
Gaminame:
Duoną susmulkiname iki mažų trupinėlių smulkintuvu. Pilame lydytą sviestą. Atsegamą pyrago formą išklojame kepimo popieriumi. Dedame duonos trupinius, gerai prispaudžiame sudarydami tvirtą pagrindą.
Lašišą susmulkiname, gardiname citrinos sultimis, sudedame likusius produktus ir išmaišome. Gautą masę dedame ant juodos duonos sluoksnio, dedame į šaldytuvą bent 3 ar 4 val. Geriausia per naktį. Puošiame pagal skonį.