Po šalto dušo 0:9 pirmasis pabudo Tadas Sedekerskis, netrukus prisijungė ir Marius Grigonis, taigi skaičiai švieslentėje jau labiau patiko daugiau nei šimtui į San Chuano „El Choliseo“ areną sugužėjusių Lietuvos vyrų fanų – 26:20.

Antrame kėlinyje kelias rezultatyvias atakas surengęs Lukas Lekavičius ir toliau smaginęsis M. Grigonis sukūrė lietuviams dviženklę persvarą – 47:35. Tiesa, meksikiečiai nesutriko ir atsakė savo laimėta atkarpa, po kurios skirtumas tarp komandų sumažėjo iki 49:44.

Po ilgosios pertraukos varžovų ir toliau negailėjo M. Grigonis – 57:44, o intensyvumą gerokai padidinę lietuviai spruko nuo oponentų: po dviejų iš eilės Domanto Sabonio išpuolių – 74:50. Per likusį laiką intrigos nebebuvo, bet skirtumas sumenko perpus – 96:84.

„Pirmos rungtynės būna sunkios, nežinome, ko tikėtis iš varžovų. Tas spaudimas ir laukimas ateina. Taip ir buvo: pradėjome rungtynes nervingai, prastai. Turbūt buvo dvi blogos atkarpos – tai rungtynių pradžia ir jų pabaiga, kai iššvaistėme skirtumą.

Bet buvo ir gražių momentų. Patiko, kaip antroje pusėje pradėjome nuo gynybos, buvome geri greitajame puolime ir susikūrėme pranašumą.

Nukrito (akmuo). Buvo tikslas iškovoti pergalę. Norėjosi laimėti ta persvara, kurią buvome susikūrę – dvidešimt keliais taškais, bet pusę jos iššvaistėme. Visgi iškovojome tašką, kurio mums reikia norint eiti į kitą etapą. Nebuvome geriausia savo versija, bet pasiėmėme pergalę. Pasiekėme pergalę ir dabar eisime prie antros, bet žinome, kad varžovai tik stiprės“, – sakė K. Maksvytis.

Komentuodamas, kodėl ypač iki ilgosios pertraukos neveikė komandos gynyba, strategas neslėpė, kad ji netenkino.

„Be abejo, per daug lengvų taškų buvo ir atidarėme perdavimų linijas, norėjosi geriau. Padarėme pasikeitimus ir antroje pusėje ta gynyba jau kažkiek tenkino. Pridėjome fiziškumo ir buvome žymiai geresni“, – teigė Kazys.

Nugalėtojų gretose pastebimiausi buvo M. Grigonis su 21, T. ir Domantas Sabonis (11 atk. kam.) po 12 bei L. Lekavičius su 10 taškų.

„Komanda laimėjo. Tai yra gerai. Domas kaip įeidinėjo, taip ir toliau nėra geriausios formos. Manau, kad jo kreivė su kiekvienomis rungtynėmis kyla į viršų. Tikiuosi, kad jis dar pridės. Jam irgi reikia laiko prisitaikyti prie tarptautinio krepšinio“, – svarstė K. Maksvytis.

„M. Grigonis susirado savo metimus ir komanda jam padėjo. Vieni kažkiek patraukia gynyboje, kiti puolime. Marius buvo vienas iš jų“, – pridūrė specialistas iš Darbėnų.

Jis visą savo turimą dvyliktuką išbandė jau antrojo kėlinio pradžioje, kai vienu metu į aikštę metė iki tol ant suolo sėdėjusius Deividą Sirvydį (12 min. 2 taškai) ir Ąžuolą Tubelį (13 min. 5 taškai).

„Bandėme palaikyti tempą ir pasižiūrėti, suteikti jiems šansą. Ir kažkokius atsakymus gavome dėl rotacijų ateityje ir panašiai“, – pasakojo treneris.

Rinktinė po mažiau nei 20 valandų stos į antrąją dvikovą – naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį 00:30 val. susirems su Dramblio Kaulo Krantu.

„Treniruotės nebedarysime, kadangi labai vėlai šiandien baigėme rungtynes. Kol grįšime, kol pavalgysime ir kol žaidėjams bus padarytos procedūros... Tai rytoj išilsėsime. Bandome taupyti jėgas, nes rungtynės diena iš dienos.

Manau, kad varžovai bus dar fiziškesni ir atletiškesni, bėgs neblogai. Jie visada tuo pasižymi, kažko to ir tikimės“, – kalbėjo K. Maksvytis.

Pabaigoje jis padėkojo garsiai komandą palaikysiems gerbėjams.

„Labai smagu. Teko matyti ir nemažai Amerikos lietuvių, iš Čikagos atvažiavusių, ir iš Lietuvos. Smagu. Fanai yra tai, dėl ko mes žaidžiame“, – tikino Kazys.

Primename, kad San Chuane dėl savo vietos po Paryžiaus olimpinių žaidynių saule kovoja Lietuvos rinktinė.

Jai reikia palikti sau už nugarų penkis konkurentus – Meksiką (FIBA-25), Dramblio Kaulo Krantą (FIBA-31), Italiją (FIBA-13), Puerto Riką (FIBA-16) ir Bahreiną (FIBA-67).

A grupėje, be lietuvių ir meksikiečių, dar grumiasi Dramblio Kaulo Krantas.

Į pusfinalį prasibraus po dvi geriausias A ir B grupių (joje lenktyniaus Italija, Puerto Rikas ir Bahreinas) rinktines, o bilietai į Prancūzijos sostinę atiteks tik viso turnyro nugalėtojams.

Sėkmės atrankoje atveju, lietuviai Paryžiaus žaidynėse grumtųsi C grupėje kartu su keturiskart paeiliui olimpinių aukso medalių savininke JAV komanda, pasaulio vicečempione Serbija ir debiutantu Pietų Sudanu.

Olimpinio atrankos turnyro San Chuane tvarkaraštis:

trečiadienis, liepos 3 d.

B grupė

00:30 val. Italija – Bahreinas 114:53

A grupė

03:30 val. Meksika – Lietuva 84:96

ketvirtadienis, liepos 4 d.

A grupė

00:30 val. Lietuva – Dramblio Kaulo Krantas

B grupė

03:30 val. Bahreinas – Puerto Rikas

penktadienis, liepos 5 d.

B grupė

00:30 val. Dramblio Kaulo Krantas – Meksika

A grupė

03:30 val. Puerto Rikas – Italija

šeštadienis, liepos 6 d.

23:00 val. pirmasis pusfinalis

sekmadienis, liepos 7 d.

02:00 val. antrasis pusfinalis

pirmadienis, liepos 8 d.

01:00 val. finalas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją