Lietuviai, kurie po septynių iš eilės pasirodymų olimpinėse žaidynėse 2021-aisiais praleido turnyrą Tokijuje, sieks sugrįžti į elitą Paryžiuje.

Tam jiems reikės Puerto Riko sostinėje San Chuane palikti sau už nugaros penkis konkurentus – Meksiką, Dramblio Kaulo Krantą, Italiją, šeimininką Puerto Riką ir Bahreiną. Visas naujienas „Delfi“ skaitytojams praneš sporto žurnalistai Mindaugas Augustis ir Gediminas Inčiūra.

„Neabejoju, kad šis tandemas pasiūlys puikių pasakojimų ir istorijų iš olimpinės atrankos turnyro, kuriame, nuojauta kužda, Lietuva neliks tuščiomis“, – teigė „Delfi“ sporto naujienų redaktorius Linas Jocius.

Sporto žurnalistas Mindaugas Augustis prieš 12 metų dirbo analogiškame olimpinės atrankos turnyre Venesueloje. Anot jo, tai buvo vienas didžiausių nuotykių per jo karjerą sekant Lietuvos krepšinio rinktinę.

„Nuotykių pirmiausia patyrė pati komanda – nuo treniruočių salę prieš rungtynes su šeimininkais pridūmijusių tankų, šalimais gatvėje tariamai repetavusių diktatoriaus Hugo Chavezo paradą, iki įtartinai gedusio autobuso, turėjusio paimti lietuvius iš viešbučio. Tuomet pirmą sykį gyvenime arenoje nešiojau vandenį rinktinei iš žiniasklaidos kambario, nes pačiai komandai jo niekas nedavė“, – sakė jis.

Mindaugas tiki, kad bus ką papasakoti ir po turnyro Puerto Rike. Jei ne rinktinės atstovams, tai juos atlydėsiantiems sirgaliams – garantuotai.

„Aišku, San Chuanas – ne Karakasas, bet autentiškos egzotikos mėgėjams bus įdomu. Tik nederėtų visiškai atsipalaiduoti. Tai jokiu būdu neleistina ir Lietuvos krepšininkams. Akivaizdu, kad burtai buvo palankūs, bet į Puerto Riką rinktinė vis tiek keliauja ne formalumo tvarkyti – nusvilti nagus galima tiek prieš šeimininkus, tiek prieš Andrea Trinchieri tėvynainius. Karšta turėtų būti visomis prasmėmis, tad laukite naujienų iš San Chuano, kurias visas rasite „Delfi“.

Na, o jeigu jau ant parketo nutiktų kas nors fatališko, „Delfi“ žurnalistai bet kokiu atveju liepos pabaigoje keliaus į olimpines krepšinio arenas Paryžiuje bei Lilyje – skaitytojai ir žiūrovai nebus palikti didžiausio sporto renginio užribyje“, – patikino sporto žurnalistas.

Anot „Delfi“ sporto žurnalisto Gedimino Inčiūros, sunku patikėti, kad Lietuva savo šalies krepšinio rinktinės olimpinėse žaidynėse nematė jau aštuonerius metus – nuo pat 2016-ųjų vasaros.

„Todėl gana yra gana. Labai norisi tikėti, o ir yra pagrįstų argumentų tam tikėjimui, kad lietuviai įveiks laukiančią olimpinę atranką ir grįš į olimpinę krepšinio šeimą Paryžiuje.

Nors San Chuane neturėsime Igno Brazdeikio ir Jono Valančiūno, Kazio Maksvyčio pasirinktas dvyliktukas yra tikrai pajėgus įvykdyti šią misiją – pakartoti tą patį, kas 2012-aisiais tolimajame Karakase, Venesueloje, pavyko Kęstučio Kemzūros kariams, kuriems kojos nepakišo nei gedęs autobusas, nei tankų leisti dūmai, nei kiti organizatorių triukai.

Kas ten žino, gal panašios egzotikos neišvengsime ir Puerto Riko sostinėje, kuri nuo Vilniaus irgi yra nutolusi per solidų beveik 8500 kilometrų atstumą, tad rungtynės ten prasidės, kai Lietuvoje jau bus gili naktis. Tai reiškia, kad su kolega jūsų pusryčiams kaskart priruošime karštų komentarų ir garuojančių interviu. Tegul tik mūsų vyrai Karibuose padaro visiems varžovams karibų krabą!“ – sako atsakingai kelionei besiruošiantis „Delfi“ sporto žurnalistas G. Inčiūra.

Visą informaciją apie atranką rasite čia: delfi.lt/a/120032613.