Ingredientai
Pienas
300 ml
Didesnių svogūnų
1 vnt.
Lauro lapai
1 vnt.
Šviežių čiobrelių
2 šakelė
Petražolės
1 šakelė
Sviestas
25 g
Miltų
25 g
Porcijos: 5
Bešamelio padažas – ekonomiškiausias; jis teisėtai gali vadintis padažų karaliumi. Bešamelį paprasta pagaminti ir jis universalus: tinka ir mėsos, ir žuvies, ir daržovių patiekalams. Be to, jį lengva pakeisti ar atnaujinti papildžius vos vienu kitu ingredientu.
Gaminimo eiga
* Į puodą supilti pieną, sudėti svogūną, žoleles, muskato riešutą, pagardinti druska ir pipirais. Užvirinti, iškart nuimti nuo ugnies, uždengti ir palikti 30 min. – 1 val., perkošti per sietelį.
* Išlydyti sviestą puode, sudėti miltus ir kaitinti vieną minutę. Nuimti nuo ugnies ir palaipsniui supilti pieną vis pamaišant. Užvirinti ir virti 2 minutes nuolat pamaišant.