Ingredientai
Gaminimo eiga
Dideliame dubenyje išsijokite tris stiklines miltų su druska. Mažame dubenyje ištirpinkite mieles, įpylę pusę pieno. Sumaišykite miltus su mielėmis, pienu, cukrumi, sviestu ir konjaku, kol gausis lygi, elastinga tešla.
Išverskite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus ir kočiokite tris minutes. Dubenį patepkite aliejumi ir įdėkite tešlą pakočiodami, kad visa pasidengtų aliejumi. Apdenkite šiek tiek aliejumi patepta plastiko plėvele ir palikite valandai šiltoje vietoje.
Išverskite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus. Įminkykite migdolus, razinas, citrinos žieveles. Leiskite tešlai dar pakilti, kol gausis kone dvigubo tūrio.
Išimkite tešlą iš dubens ir suformuokite ovalą. Įdėkite į aliejumi pateptą kepimo skardą, uždenkite šiek tiek aliejumi patepta plastiko plėvele ir padėkite šiltoje vietoje pusvalandžiui.
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Patepkite tešlą ištirpintu sviestu. Kepkite kas dešimt minučių patepdami sviestu 45-50 min. arba kol ištrauktas degtukas bus sausas.
Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite ant grotelių. Atvėsusį įvyniokite į kelis folijos sluoksnius ir laikykite šaldytuve. Prieš patiekdami plonai supjaustykite, įvyniokite į foliją ir pašildykite orkaitėje penkiolika minučių. Pabarstykite cukraus pudra.