Ingredientai
Stirnienos išpjova
300 g
Bulvių
7 vnt.
Aliejaus
100 ml
Parmezano sūris
200 g
Pienas
300 ml
Sviestas
100 g
Muskato riešutai
100 g
Raudonas sausas vynas
100 ml
Porcijos: 4
Vytauto Mackonio receptas.
Gaminimo eiga
Bulves verdame taip, kad jas galima būtų sutrinti. Kai bulvės išverda įpilame pieno ir įdedame sviesto gabaliuką. Viską sutrinam.
Stirnienos išpjovą pabarstome pipirais ir pasūdome. Paliekame trumpam pasimarinuuoti. Tuo metu apkepame muskatinį riešutą raudoname vyne.
Toje pačioje keptuvėje apkepame mėsą iki vidutinio iškepimo (prapjovus, mėsa turi būti šiek tiek rožinė).
Mėsą pateikiame kartu su bulvių koše, papuošiame rozmarinu.