Ingredientai
Gaminimo eiga
* Svogūną nulupkite ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Mėsą supjaustykite 2,5 cm dydžio gabalėliais. Nulupkite bulves, jas supjaustykite taip pat, kaip ir mėsą.
* Šoninę supjaustykite mažais gabalėliais. Įkaitinkite puodą storomis sienelėmis ant stiprios ugnies ir į jį sudėkite supjaustytą šoninę. Kepkite, kol išbėgs visi taukai.
* Kiaurasamčiu išimkite gautus spirgučius. Į puodą įdėkite svogūną, jį maišydami pakepinkite taukuose ant vidutinės ugnies, kol jis taps auksinės spalvos.
* Kai svogūnas iškeps, suberkite saldžiųjų paprikų miltelius, maišydami, kad masė neprisviltų, kepinkite dar 1 min. Sudėkite mėsą, padidinkite ugnį. Kepkite, kol mėsa apskrus.
* Susmulkinkite česnakus. Šiek tiek sutrinkite kmynus grūstuvėje, tačiau jie neturi pavirsti milteliais. Įdėkite kmynus ir česnakus į mėsą, kepinkite 2 min., tada supilkite vyną. Masę užvirinkite, pavirkite 5 min. įpilkite 2 stiklines karšto sultinio, kad šiek tiek uždengtų mėsą. Mėsą troškinkite 1,5 val. ant silpnos ugnies.
* Nulupkite ir supjaustykite plonais apskritimais morką. Iš paprikos išimkite sėklas ir stambiai supjaustykite. Čili pipirą perpjaukite išilgai pusiau, išimkite sėklas ir susmulkinkite. Į mėsą įdėkite bulves, morką, papriką ir čili pipirą, padidinkite ugnį iki vidutinės.
* Viską išmaišykite ir pavirkite 5 min. Tada supilkite karštą sultinį, uždenkite puodą dangčiu ir guliašą virkite 20 min. Pasūdykite ir užberkite šiek tiek aštriųjų raudonųjų pipirų.
* Šiek tiek suplakite kiaušinį su žiupsneliu druskos, suberkite miltus ir suformuokite tirštą tešlą. Iš tešlos formuokite vyšnios dydžio rutuliukus, juos dėkite ant miltais pabarstytos pjaustymo lentelės.
* Dėkite kukulius į verdantį pasūdytą vandenį, virkite 2–3 min., tada juos dėkite į guliašo lėkštę. Kukulius galima virti kartu su mėsa tik tada, jei ketinate suvalgyti jį iš karto.
Skanaus!