Ingredientai
Žiediniai kopūstai
1 vnt.
Alyvuogių aliejus
3 šaukštas
Lazdyno riešutai
1 stiklinė
Klevų sirupo arba medaus
1.5 šaukštas
Acto
1.5 šaukštas
Porcijos: 2
Gaminimo eiga
Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių.
Apšlakstykite žiedinio kopūsto žiedynus aliejumi, apibarstykite druska, pipirais ir kepkite 25 – 30 min.
Išimkite žiedinį kopūstą iš orkaitės, tada sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių.
Į kepimo skardą suberkite lazdyno riešutus, paskrudinkite 10 min. Kai išimsite iš orkaitės, patrinkite rankšluosčiu, kad nusisluoksniuotų žievelė, tada susmulkinkite peiliu.
Sumaišykite visus produktus užpilui.
Nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis avokadą.
Sumaišykite produktus salotoms, užpilą įpilkite į dubenėlį.