Vasara – lengvų ir nesunkiai gaminamų patiekalų metas. Šiuo laikotarpiu itin populiari yra žuvis, kurią nesunku paruošti, o iškepti užtrunka nedaug laiko. Siūlome pasigaminti dorados barbekiu. Skaniai pamarinuota ir iškepta ant sprangsinčių žarijų ši žuvelė nustebins jus ir jūsų svečius. Šios puikios žuvies vardu yra pavadintas net žvaigždynas.

Gaminimo eiga

Paruoškite marinatą: susmulkinkite česnako skilteles bei smulkiai supjaustykite šviežią imbierą. Juos sumaišykite su likusiais marinato prieskoniais.

Žuvies žvynų valyti nereikia, nes žuvies oda ant žarijų vis tiek sukeps (nebent mėgstate labai apskrudusią žuvies odelę).

Išvalykite žuvies vidurius; iš abiejų pusių, per visą žuvį, padarykite negilias įpjovas ir gerai įtrinkite marinatu (įpjovos reikalingos, kad marinatas geriau įsigertų į žuvį). Palikite pernakt marinuotis.

Doradai kepti labai karštų žarijų nereikia. Kiekvieną jos pusę kepkite apie 7 min. Prieš kepdami, groteles galite patepti aliejumi, taip iškepusi žuvis lengviau nuo jų nusiims. Skanaus.