Ingredientai
Midijos
0.5 kg
Salierų lapai
2 sauja
Didesnių svogūnų
1 vnt.
Česnako
4 skiltelė
Baltas sausas vynas
200 ml
Šviežių čiobrelių
1 žiupsnelis
Porcijos: 2
Vienos iš gardžiausių jūros gėrybių – midijos. Ir paruošti jas taip paprasta! Paruoštas midijas patiekite su skrudintu batonu.
Gaminimo eiga
1. Midijas gerai nupjaukite. Jei yra atsivėrusių ar aptrupėjusių kriauklelių, geriau jas išmeskite.
2. Salierus, svogūną ir česnakus smulkiai supjaustykite ir suberkite į puodą su įkaitusiu aliejumi.
3. Maišant apkepkite daržoves (užteks 2-3 minučių ant mažos ugnies), suberkite midijas, pabarstykite druska, čiobreliais, pipirais, užpilkite vyno.
4. Palaukite kol užvirs ir virkite uždengus dangtį ant vidutinės ugnies apie 4 minutes.
5. Apibarstykite smulkintomis petražolėmis ir patiekite su skrudintu batonu.