Ingredientai
Rageliai – kepinys, papuošiantis tiek kasdienį, tiek šventinį stalą. Gardūs mieliniai pyragaičiai nepaliks abejingų. Atvėsusius ragelius apibarstykite cukraus pudra.
Gaminimo eiga
* Sviestą ištirpinkite.
* Supilkite karštą pieną ir gerai išplakite.
* Mieles sumaišykite su miltais.
* Beriant miltų mišinį įmaišykite pamažu į sviesto ir pieno plakinį. Tešla turi būti minkšta, bet nelipti prie rankų.
* Padalinkite į 5 gabaliukus ir palikite porai valandų pakilti (uždenkite maistine plėvele, kad nesudžiūtų viršus).
* Gabaliukus po vieną iškočiokite iki plonų skritulių.
* Kiekvieną apibarstykite šaukštu cukraus ir supjaustykite į 12 trikampių.
* Ant plačiausios trikampio dalies (galo) dėkite po mažą šaukštelį mėgstamos uogienės ir susukite link smailės.
* Ragelius aptepkite kiaušinio plakiniu ir apibarstykite cukrumi.
* Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.