Ingredientai

Medus 6 šaukštas
Cukraus 125 g
Miltų 600 g
Soda 1 šaukštelis
Citrinų sultys 0.5 šaukštelis
Cinamono 1 šaukštelis
Kardamonas 1 šaukštelis
Citrinos žievelė 1 šaukštelis
Juodoji arbata 1 stiklinė
Citrinų sultys 1 šaukštas
Cukraus 2 šaukštelis
Porcijos: 12

Gaminimo eiga

1. Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, supilkite medų.

2. Dubenį įstatykite į karštą vandenį ir plakite, kol masė sutirštės ir pasidarys puri.

3. Suberkite miltus, su citrinų sultimis sumaišytą sodą, prieskonius ir gerai išminkykite.

4. Tešlą padalinkite į 4 vienodas dalis ir iškočiokite po paplotį.

5. Iškočiotus papločius apipjaukite norimomis vienodomis formomis (gali būti ir stačiakampiai ir apskritimai).

6. Papločius 5 minutes kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ir dar 5 minutes iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

7. Atvėsusius papločius sulaistykite juodos arbatos ir citrinų sulčių mišiniu.

8. Riebią grietinę iki kremo ruošimo laikykite šaldytuve.

9. Grietinę išsukite su cukraus pudra iki purumo.

10. Suberkite smulkiai tarkuotą citrinos žievelę ir gerai išmaišykite.

11. Kremu pertepkite papločius ir sudėkite vienas ant kito.

12. Dėkite į šaldytuvą ir laikykite apie 8 valandas.

13. Ištraukus iš šaldytuvo likusiu kremu aptepkite torto viršų ir šonus.

14. Papuoškite kalėdiniais sausainiais, cinamono lazdelėmis.