Ingredientai
Alyvuogių aliejus
1 šaukštas
Vištienos krūtinėlė
2 vnt.
Svogūnas
1 vnt.
Raudonoji paprika
1 vnt.
Česnakas
3 skiltelė
Čioriso dešra
75 g
Kajeno pipirai
1 šaukštas
Ilgagrūdžiai ryžiai
250 g
Vištienos sultinys
350 ml
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
1. Gilioje keptuvėje su dangčiu įkaitiname aliejų ir kubeliais pjaustytą vištieną kepame apie 8 minutes, kol gražiai paruduos. Vištieną sudedame į lėkštę ir paliekame nuošalyje.
2. Toje pačioje keptuvėje pakepiname smulkiai pjaustytą svogūną, kol suminkštės. Tada sudedame juostelėmis pjaustytą papriką, smulkintą česnaką, kubeliais pjaustytą čioriso dešrą ir kajeno pipirus. Viską išmaišome ir kepame 5 minutes.
3. Atgal į keptuvę sudedame vištieną, suberiame ryžius, užpilame pomidorais iš skardinės ir vištienos sultiniu.
4. Keptuvę uždengiame ir ant silpnos ugnies troškiname 20–25 minutes, kol išvirs ryžiai.