Ingredientai
Sausa brandinta jautiena
440 g
Didesnių svogūnų
1 vnt.
Didelės tarkuotos morkos
2 vnt.
Ievagrybių
200 g
Džiovintos slyvos
5 vnt.
Raudonasis vynas
0.5 stiklinė
Jautienos sultinys
1 stiklinė
Česnakas
2 skiltelės
Natūralios pomidorų pastos
1 šaukštas
Kuminai
0.5 šaukštelis
Paprikos milteliai
0.5 šaukštelis
Cinamono
0.25 šaukštelis
Imbieras
0.25 šaukštelis
Porcijos: 4
Receptu dalijasi tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
Gaminimo eiga
1. Visus prieskonius sumaišome su druska bei pipirais.
2. Jautieną supjaustome vieno kąsnio gabaliukais.
3. Troškinimo inde įkaitiname aliejų ir apkepiname jautieną.
4. Mėsai apkepus, išimame iš puodo.
5. Suberiame prieskonių mišinį ir pakepiname minutę.
6. Sudedame smulkintus česnakus, pomidorų pastą ir dar minutę pakepiname.
7. Sudedame smulkintas morkas, svogūną, grybus ir maišydami kepame 5 min.
8. Supilame raudoną vyną ir kelias minutes patroškiname.
9. Dedame mėsą, slyvas, užpilame sultiniu ir troškiname 30 minučių ant nestiprios kaitros.
10. Jei skystis beveik išgaravo, įpilame pusę stiklinės vandens, sumaišyto su 1 šaukšteliu miltų.
11. Tiekdami beriame smulkintas kalendras ir valgome su bulvių koše.