Ingredientai
Žiemos švenčių užbaigimui – Trijų karalių pyragas. Jei norite, Trijų karalių pyragą galite perpjauti per pusę ir apatinę jo dalį pertepti plakta grietinėle, tačiau jis labai gardus ir be jokio įdaro.
Gaminimo eiga
* Sumaišykite 250 ml šilto pieno su 2 ar 3 šaukštais miltų. Įdėkite 25-30 g sutrupintų šviežių mielių ir viską išmaišykite. Uždenkite ir palikite 15-20 minučių šiltoje vietoje.
* Į didelį dubenį suberkite likusius miltus ir palaipsniui sudėkite likusius ingredientus: cukrų, citrinos ir apelsino žievelę, druską, pieną, 2 kiaušinius, cukrų, kitame inde raugintą tešlą, apelsinų žiedų vandenį ir ištirpintą sviestą. Maišykite tol, kol tešla taps vientisa.
* Miltais pabarstykite lygų paviršių ir kelias minutes minkykite rankomis. Jei reikia, įberkite dar šiek tiek miltų, kad tešla būtų gerai išminkyta. Iš tešlos suformuokite rutulį ir porą valandų palaikykite sandariame inde uždengtą, nuo skersvėjų apsaugotoje vietoje.
* Po poros valandų tešla turėtų pakilti. Išimkite ją iš dubens ir vėl minkykite ant lygaus, miltais pabarstyto paviršiaus. Tešloje per vidurį rankomis padarykite skylutę ir suformuokite tešlos žiedą. Jį palikite dar 30 minučių, kad paliktų.
* Iškilusį tešlos vainiką aptepkite kiaušinio trynio plakiniu ir papuoškite kaip norite, pavyzdžiui, cukruotais vaisiais, cukruotais apelsinais ar migdolų dribsniais.
* Kai jau turime papuoštą pyragą, dedame jį į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepame apie 25-30 min. Iškepusį palikite praaušti.
* Jei norite, Trijų karalių pyragą galite perpjauti per pusę ir apatinę jo dalį pertepti plakta grietinėle, tačiau jis labai gardus ir be jokio įdaro.
Skanaus!
Receptu dalijasi „Rimi“