Jei iki šiol manėte, kad upėtakį paruošti sudėtinga, netrukus persigalvosite. Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks dalijasi receptu, pagal kurį šią žuvį gali ruošti net niekada to nedaręs.

Gaminimo eiga

* Keptuvėje su šlakeliu rapsų aliejaus apkepkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir česnakus, kol suminkštės, – apie 5 minutes. Sudėkite trintus pomidorus, čiobrelį, avinžirnius ir dar patroškinkite 10 minučių.

* Skrostą upėtakį įdarykite gautu pomidorų ir avinžirnių garnyru, pjaustytomis citrinos skiltelėmis, čiobreliu. Iš išorės žuvies apšlakstykite alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais. Kepkite orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 20 minučių.

* Iškepusią žuvį pagardinkite „Iki Gourmet“ alyvuogių užtepėle ir papuoškite žuvį krapais.

* Atvėsusį patiekalą laikykite šaldytuve, sandariame inde 2-3 dienas.