Puikus makaronų ir sūrio derinys žinomas visiems, tad šįkart gaminkite pietums apkepą. Tąsus ir drėgnas patiekalas bus būtent tai, kas tinka vėsoką dieną. Makaronus su sūriu gardinkite čili pipiru ir laiškiniais svogūnais.

Gaminimo eiga

* „Iki“ makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės.

* Keptuvėje išlydykite „Iki“ sviestą, suberkite „Iki“ miltus, maltą ciberžolę, išmaišykite, pakepkite ir supilkite „Iki“ pieną. Išmaišykite, įmeskite čiobrelio šakeles.

* Padažui užvirus čiobrelį ištraukite. Supilkite nusunktus makaronus, gerai išmaišykite. Tada suberkite „Iki“ „Edamo“ sūrį (šiek tiek jo palikite apibarstymui) ir vėl gerai išmaišykite.

* Makaronų ir sūrio masę supilkite į oro gruzdintuvei tinkamą kepimo indą, apibarstykite likusiu sūriu, džiūvėsėliais, prieskoniais makaronams ir kepkite gruzdintuvėje – 180 laipsnių temperatūroje 20 minučių.

* Iškepusį makaronų apkepą apibarstykite smulkintais čili pipiru ir laiškiniais svogūnais.