Drėgnas, purus, minkštas ir labai sodrus – toks yra šokoladinis cukinijų keksas. Patikėkite, retas kuris atspės, iš ko šis gardus desertas pagamintas. Šokoladinį cukinijų keksą skanaukite tik jam visiškai atvėsus.

Gaminimo eiga

  • Cukiniją sutarkuokite burokine tarka.

  • Kitame inde kiaušinius išsukite su cukrumi iki baltumo, supilkite rapsų aliejų, pieną ir išmaišykite.

  • Į dubenį suberkite sijokite miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir kakavą, išmaišykite ir viską supilkite į kiaušinių masę. Išmaišykite.

  • Į gautą masę suberkite tarkuotą cukiniją ir sutrupintą šokoladą, išmaišykite.

  • Supilkite tešlą į kepimo indą ir kepkite 170 laipsnių orkaitėje 50 minučių.

  • Iškepusį keksą visiškai atvėsinkite, išimkite iš kepimo indo, pjaustykite ir ragaukite.