Ingredientai
Cukinija
250 g
Kiaušiniai
2 vnt.
Cukrus
250 g
Rapsų aliejus
100 ml
Pienas
80 ml
Kvietiniai miltai
200 g
Kepimo milteliai
1 a. š.
Maltas cinamonas
1 a. š.
Kakavos milteliai
50 g
Porcijos: 3
Drėgnas, purus, minkštas ir labai sodrus – toks yra šokoladinis cukinijų keksas. Patikėkite, retas kuris atspės, iš ko šis gardus desertas pagamintas. Šokoladinį cukinijų keksą skanaukite tik jam visiškai atvėsus.
Gaminimo eiga
Cukiniją sutarkuokite burokine tarka.
Kitame inde kiaušinius išsukite su cukrumi iki baltumo, supilkite rapsų aliejų, pieną ir išmaišykite.
Į dubenį suberkite sijokite miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir kakavą, išmaišykite ir viską supilkite į kiaušinių masę. Išmaišykite.
Į gautą masę suberkite tarkuotą cukiniją ir sutrupintą šokoladą, išmaišykite.
Supilkite tešlą į kepimo indą ir kepkite 170 laipsnių orkaitėje 50 minučių.
Iškepusį keksą visiškai atvėsinkite, išimkite iš kepimo indo, pjaustykite ir ragaukite.