Minkšti, purūs ir kone tirpstantys burnoje – tokie yra šie varškės žagarėliai. Desertas, kurį mėgsta tiek dideli, tiek maži. Iškepusius žagarėlius apibarstykite cukraus pudra ir neškite į stalą.

Gaminimo eiga

  • Inde kiaušinius išsukite su cukrumi ir druska.

  • Sudėkite varškę ir išsukite. Tada suberkite persijotus miltus, kepimo miltelius, išmaišykite.

  • Tešlą plonai iškočiokite ant miltuoto paviršiaus ir suformuokite žagarėlius. Jei nežinote, kaip, – žiūrėkite videoįrašą. Jame virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks demonstruoja, kaip juos pagaminti.

  • Žagarėlius dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų ir virkite iš abiejų pusių iki rusvai auksinės spalvos.

  • Iškepusius perkelkite ant popierinio rankšluosčio. Žagarėliams kiek atvėsus apibarstykite cukraus pudra ir mėgaukitės.