Ingredientai
Minkšti, purūs ir kone tirpstantys burnoje – tokie yra šie varškės žagarėliai. Desertas, kurį mėgsta tiek dideli, tiek maži. Iškepusius žagarėlius apibarstykite cukraus pudra ir neškite į stalą.
Gaminimo eiga
Inde kiaušinius išsukite su cukrumi ir druska.
Sudėkite varškę ir išsukite. Tada suberkite persijotus miltus, kepimo miltelius, išmaišykite.
Tešlą plonai iškočiokite ant miltuoto paviršiaus ir suformuokite žagarėlius. Jei nežinote, kaip, – žiūrėkite videoįrašą. Jame virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks demonstruoja, kaip juos pagaminti.
Žagarėlius dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų ir virkite iš abiejų pusių iki rusvai auksinės spalvos.
Iškepusius perkelkite ant popierinio rankšluosčio. Žagarėliams kiek atvėsus apibarstykite cukraus pudra ir mėgaukitės.