Ingredientai
baklažano
1
vnt.
šparaginių pupelių
1
sauja
svogūno
1
vnt.
česnako
2
skiltelės
aitriųjų paprikų dribsnių
žiupsnelis
druskos
žiupsnelis
juodųjų pipirų
žiupsnelis
itališko žolelių mišinio
0.5
v. š.
alyvuogių aliejaus
2
v. š.
šviežios mocarelos
100
g
bazilikų lapelių
1
saujelė
Porcijos: 1
Jei dar nebandėte, būtinai pasigaminkite ir paragaukite mocarela ir šparaginėmis pupelėmis užkeptų aštrių baklažanų. Skonis – fantastiškas. Be to, mocarela ir šparaginėmis pupelėmis užkepti aštrūs baklažanai – labai sveika.
Gaminimo eiga
* Baklažaną pjaukite į tris dalis ir išpjaukite dalį vidaus.
* Baklažano vidurį ir šparagines pupeles susmulkinkite. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite. Viską pagardinkite prieskoniais ir aliejumi.
* Gautą mišinį sudėkite atgal į išskobtus baklažanus.
* Ant viršaus sudėkite plėšytą mocarelą ir dėkite kepti į orkaitę 180 °C temp. apie 15 min.
* Iškeptus baklažanus sudėkite į lėkštę, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, papuoškite bazilikų lapeliais ir apibarstykite aitriųjų paprikų dribsniais.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG
Atsiliepimai