Ingredientai
Kiaušinio trynys
1
vnt.
Česnakas
4
skiltelės
Alyvuogių aliejus
200
ml
Druska
žiupselis
Citrinos sultys
1
šaukštelis
Vanduo
1
šaukštelis
Česnakas ir alyvų aliejus (all-i-oli) – dar vienas padažas, kilęs iš Prancūzijos. Itin populiarus Viduržemio jūros šiaurinėje pakrantėje. Ispanijoje, Italijoje, Nicoje ir Provanse jis patiekiamas prie žuvies, jautienos, kalmarų, bulvių su lupenomis, kietai virtų kiaušinių. Virtų daržovių asorti su ajoli padažu ir riekė skrudintos duonos – lengvas ir skanus užkandis.
Gaminimo eiga
Gaminamas ajoli taip: 3-4 česnako skiltelės sutrinamos, dedamas žalias trynys, viskas sutrinama. Po to po truputį pilama alyvų aliejaus (200 g), dedama druskos, citrinos sulčių ir šiek tiek šalto vandens.
Sutrinti česnaką, po truputį dėti trynį ir pilti aliejų, dar kartą viską gerai sutrinti, pagardinti citrinos sultimis ir druska, įpilti truputį vandens. Padažas turi būti gan tirštas, kaip majonezas.
Skanaus!
Atsiliepimai