Ingredientai
Pievagrybiai
300
g
Svogūnas
1
vnt.
Česnakas
2
skiltelės
Grietinėlė (30% riebumo)
250
ml
Miltai
3
v. š.
Druska, malti juodieji pipirai
pagal skonį
sviesto kepinimui
gabaliukas
Porcijos: 3
Kviečiame pasimėgauti pievagrybių sriuba. Švelnaus skonio, aromatinga pievagrybių sriuba bus ne tik skani, bet ir soti.
Gaminimo eiga
1. Pievagrybius nuplauname ir supjaustome griežinėliais. Česnaką ir svogūną susmulkiname.
2. Į puodą dedame gabalėlį sviesto, kai jis ištirps, dedame svogūną ir pievagrybius. Gaminant pievagrybiai išskiria savo sultis, tad troškiname kol puode beveik nebeliks skystimo ir grybai suminkštės.
3. Tada beriame česnaką, šiek tiek pakepiname, beriame 3 šaukštus miltų, maišant truputėlį pakepiname, pilame sultinį, gerai išmaišome, pilame grietinėlę, užviriname, primažiname ugnį ir dar kelias minutes paviriname pievagrybių sriubą.
Atsiliepimai