Gaminimo eiga

Avieną nuplaukite vos drungnu vandeniu, nusausinkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Dvi svogūno galvutes nulupkite, stambiai supjaustykite ir kartu su avienos kubeliais sudėkite į dubenį.

Apibarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais, apliekite actu ir sausu baltuoju vynu. Citriną perpjaukite pusiau, išspauskite iš jos sultis, apliekite jomis avieną ir viską gerai išmaišykite.

Dubenį su aviena uždenkite dangčiu ir padėkite trims valandoms į šaldytuvą. Po to mėsą dar kartą išmaišykite su marinatu ir sumaukite ant metalinių arba medinių iešmų. Avieną kepkite dvidešimt minučių, apversdami iš visų pusių.

Prie šio patiekalo puikiai tiks ryžiai ir šviežios traškios daržovės, pavyzdžiui, „Iceberg“ salotos, slyviniai pomidoriukai ir nedidukai agurkai. Puikiai derėtų ir apskrudintų cukinijų gabalėliai, pagardinti česnako padažu.