Ingredientai
Varškė, 9 proc.
500 g
Kiaušiniai
3 vnt.
Viso grūdo avižų miltai
300 g
Soda
1 a. š.
Kefyras
30 ml
Linų sėmenys
30 g
Moliūgų sėklos
30 g
Saulėgrąžos
30 g
Pistacijos
30 g
Sezamo sėklos
30 g
Porcijos: 3
„Į šį duonos receptą žiūrėjau skeptiškai. Galvojau, kažkokia nesąmonė. Tačiau kai kartą išbandžiau, buvau labai nustebusi – taip patiko, kad norisi dar ir dar“, – pasakoja Vijolė, kurianti tinklaraštį „Vijolės išbandyti receptai“. Tinklaraštininkė ragina kiekvieam išsikepti šios duonos, nes ji – labai gardi.
Gaminimo eiga
Į kefyrą supilti sodą ir palikti 5 min., kad nugestų.
Tada visus produktus sudėti į indą, gerai išminkyti, sudėti į kepimo formą ir kepti 1 val. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Iškepusią išimti iš formos, atvėsinti ant grotelių.
„Man asmeniškai sumuštiniai su šita duonyte ir sūdyta lašiša – pasakiško skonio“, – prisipažįsta Vijolė.