Ingredientai
Gaminimo eiga
Nedideliame indelyje raugui sumaišykite 1 šaukštą miltų su 3 šaukštais šilto pieno, pridėkite šaukštelį sausų mielių ir žiupsnelį smulkaus cukraus. Valandai palikite šiltoje vietoje. Dideliame inde sumaišykite pusę stiklinės šilto pieno, 2 šaukštus cukraus, 1 kiaušinį ir 50 g lydyto sviesto. Suberkite 3 šaukštus migdolų miltų ir vanilės – pagal skonį. Viską gerai išmaišykite, supilkite raugą ir užminkykite elastingą tešlą. Padarykite rutulį, pridenkite rankšluosčiu ir šiltoje vietoje palaikykite, kol iškils.
Padalinkite tešlą į dvi dalis. Kiekvieną jų iškočiokite į „dešrą“ ir iš abiejų supinkite kasą. Uždenkite rankšluosčiu ir dar palikite pusvalandžiui. Po to sutepkite pynės viršų kiaušinio tryniu, apibarstykite skaldytais migdolais ir iki 200 įkaitintoje orkaitėje kepkite apie 30 min.