„Kiaulienos mentę, kaip ir kitą šviežią mėsą, geriausia ruošti vos nusipirką. Vis dėlto, jeigu iš karto to padaryti nepavyksta, šaldytuve ją laikyti saugu dar bus apie dvi-tris dienas. Be to, ji tinka ir užšaldymui, todėl patogu pasirūpinti didesniu jos kiekiu per akcijas ir pasidėti į šaldiklį. Ten kiaulienos mentė gali būti apie šešis mėnesius“, – sako „Iki“ mėsos ekspertas Gintaras Bačkovas.

Gaminimo eiga

  1. Svogūną ir česnaką nulupkite, smulkiai supjaustykite ir pakepinkite įkaitintame aliejuje.

  2. Mėsą nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite kubeliais, sudėkite į svogūnus ir dešimt minučių pakepinkite. Pagardinkite druska ir saldžiąja paprika, įpilkite stiklinę sultinio ir troškinkite, kol mėsa suminkštės.

  3. Nulupkite morkas, sutarkuokite jas tarka su didelėmis skylutėmis, o porą supjaustykite žiedais. Daržoves sudėkite į mėsą ir kepkite dešimt minučių.

  4. Tada pagardinkite čili, druska ir sutirštinkite miltais, sumaišytais su nedideliu kiekiu vandens. Pavirkite dvi minutes, kol padažas sutirštės.

Skanaus.