Ingredientai

Kedro riešutai 2 šaukštai
Česnakai 2 skiltelės
Druska šaukštelis
Itališkas padažas, kurio pagrindas – alyvų aliejus, bazilikas ir sūris. Dažniausiai patiekiamas kaip padažas prie makaronų, tačiau ne prasčiau tinka su krekeriais ir tiesiog tepti ant duonos. Gaminti pesto prireiks grūstuvės. Į ją dedamas bazilikas, kuris ištrinamas su druska, pinijų sėklomis, česnaku ir pekorino sūriu, ten pat įpilama pirmojo spaudimo alyvų aliejaus. Pinijų sėklas galima pakeisti graikiškais, kedro arba anakardžių riešutais. Vietoje pekorino tiks parmezanas.

Gaminimo eiga

Provanse į pesto nededama riešutų, Austrijoje vietoje riešutų dedama moliūgų sėklų, o Vokietijoje baziliką pakeičia laukinis česnakas. Be to, esti „raudonoji“ pesto rūšis, kur padažas „nudažomas“ saulėje džiovintais pomidorais.

Gaminimas:

Smulkintuve susmulkinkite riešutus ir česnaką, sudėkite baziliką ir šiek tiek citrinos sulčių. Neišjungdami smulkintuvo, supilkite alyvų aliejų ir parmezaną, taip pat druskos pagal skonį. Jei padažas pernelyg tirštas, įpilkite dar aliejaus.

Paruoštas padažas tradiciškai patiekiamas su makaronais ar žuvimi, tačiau galima naudoti ir užkandžiui, tarkime, patiekti prie skrudintos duonos.

Galite eksperimentuoti su ingredientais padažui, rinkdamiesi juos pagal savo skonį: pavyzdžiui, kartu su baziliku įdėti šiek tiek šviežių petražolių, vietoje kedrų riešutų naudoti graikiškus.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Lengvai paruošiamas
15 min.

Kaip iš AVOKADO paruošti MAJONEZĄ?

Lengvai paruošiamas
05 min.

Padažas salotoms su žolelėmis

Lengvai paruošiamas
05 min.

Kietojo sūrio ir ančiuvių padažas