Ingredientai
„Mantinga“ mielinė sluoksniuota tešla
3
lapeliai
sviestas
30
g
karštas vanduo
80
ml
špinatai
100
g
feta
100
g
kiaušiniai
4
vnt.
malti pipirai
žiupsnelis
Porcijos: 2
Pyragėliai su špinatais ir feta – lengvas vegetariškas užkandis pusryčiams arba pietums. Šis karštas užkandis puikiai tiks ir vakarėliams, gimtadienio šventėms. Pyragėliai su špinatais ir feta suvartokite per 3–4 dienas.
Gaminimo eiga
* Keptuvėje išlydikte sviestą, supilkite vandenį, sudėkite špinatus ir išmaišykite. Pakepkite 2 minutes ir sudėkite maltus pipirus bei fetos sūrį. Maišydami kepkite, kol viskas sulips į vientisą masę.
* Gautą įdarą dėkite ant vienos tešlos lapelio pusės, viduryje padarykite duobutę ir įleiskite kiaušinio trynį. Uždenkite visą įdarą tešla ir šakute užspauskite kraštus.
* Ištepkite kiaušinio plakiniu, apibarstykite kanapių sėklomis, viršuje prakirpkite tešlą ir kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 180 laipsnių 15 minučių.
* Po kepimo leiskite 5 minutes pravėsti ir mėgaukitės.
* Atvėsusius laikykite sandariame inde šaldytuve. Suvartokite per 3-4 dienas.
Atsiliepimai