Ingredientai
Ievagrybių
300 g
Špinatai
300 g
Saldžiosios paprikos
1 vnt.
Porai
2 vnt.
Česnako
1 skiltelė
Aliejaus
2 šaukštas
Daržovių sultinio
5 šaukštas
Obuolių acto
2 šaukštas
Sojos padažas
2 šaukštas
Sezamų aliejus
1 šaukštas
Cukraus
0.5 šaukštelis
Porcijos: 4
Salotos grybų mėgėjams. Vietoj pievagrybių galite naudoti šviežius arba šaldytus baravykus.
Gaminimo eiga
1. Grybus nuvalykite.
2. Porus nuplaukite, supjaustykite žiedais.
3. Papriką supjaustykite šiaudeliais.
4. Aliejų 30 sekundžių pakaitinkite, suberkite porus, smulkintą imbierą ir česnaką. Suberkite paprikų šiaudelius, po 3 min. – grybus. Maišydami kepkite 3 – 4 min., paskui sudėkite keptuvės turinį į lėkštę, uždenkite.
5. Į aliejų keptuvėje sudėkite visus komponentus padažui. Kai tik užvirs, suberkite špinatus, išmaišykite ir nukelkite nuo viryklės.
6. Špinatus išdėliokite į lėkštes, ant viršaus uždėkite salotų.