Ingredientai
Ėriena
800 g
Druskos, pipirų
125 g
Sakė
35 ml
Sojos padažas
20 ml
Baltas sausas vynas
35 ml
Česnako
20 g
Imbieras
20 g
Sezamų aliejus
1 šaukštelis
Porcijos: 4
Japonų virtuvės restorano „Omakase: sushi and grill“ šefas Regimantas Trimakas siūlo pasigaminti ėrienos šonkauliukų su korėjietišku padažu.
Gaminimo eiga
Ėrienos šonkauliukus susipjaustome tarp kaulų. Tuomet ruošiame padažą – visus likusius ingredientus sumaišome kartu.
Supjaustytų šonkaulių kauliukus apvyniojame folija ir marinuojame pasiruoštame padaže 4 valandas.
Orkaitėje šonkauliukus šefas Regimantas siūlo kepti 15min., 180 laipsnių temperatūroje arba, esant galimybei, kepti ant griliaus.