Ingredientai
Alyvuogių aliejus
1 šaukštelis
Didesnių svogūnų
2 vnt.
Česnako
3 skiltelė
Jalapeno pipirai
1 vnt.
Aitriosios paprikos milteliai
1 šaukštas
Virtų ryžių
1 stiklinė
Konservuoti kukurūzai
1 stiklinė
Konservuotos raudonosios pupelės
1 stiklinė
Porcijos: 4
Tai meksikietiškas patiekalas, kurį galite pasigaminti ir aštraus skonio, ir švelnesnį, reguliuodami pipirų kiekį. Galima dėti ir faršo.
Gaminimo eiga
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 C. Nupjaukite paprikų viršų, išimkite sėklas.
2. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apie 2 min. pakepinkite svogūnus, kol suminkštės. Suberkite smulkintus česnakus, aitriuosius jalepeno, čili pipirus ir kmynus. Pakepinkite dar 2 min.
3. Supilkite konservuotus pomidorus, ryžius, kukurūzus ir pupeles. Troškinkite, kol skystis išgaruos, o troškinys pasidarys vientisas. Gauta mase įdarykite paruoštas paprikas ir sudėkite į kepimo indą.
5. Kepkite orkaitėje 40 min., kol paprikos suminkštės.