Ingredientai
Baltas sausas vynas
200 ml
Česnako
15 g
Didesnių svogūnų
15 g
Citrinos
30 g
Cukinijos
20 g
Baklažano
20 g
Sviestas
15 g
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Paprika, cukiniją, baklažaną supjaustome kubeliais ir pakepiname ant sviesto, nuimame nuo kaitlentės ir leidžiame pravėsti.
Sluoksniuotą bemielę tešlą iškočiojame, dedame kepintas daržoves ir formuojame maišelį. Pašauname į orkaitę 180 laipsnių 7 min.
Sepijas nuplauname po šaltu tekančiu vandeniu, jeigu reikia - nuvalome.
Ant sviesto pakepiname smulkintą česnaką ir svogūną, dedame sepijas, pakepame ir užpilame balto vyno. Patroškiname apie 8 minutes.
Sepijas išgriebiame iš vyno padažo ir dedame į lėkštę. Į likusį vyno padažą pilame grietinėlę ir viriname kol sutirštės.
Burokėlius pjaustome mažais kubeliais pakepame ant sviesto ir naudojame kaip dekorą kartu su čiobreliu ir citrina.