Vakarienė Agnei Jagelavičiūtei.

Gaminimo eiga

Užvirkite vandenį iki 46-50 laipsnių.

Lašišą supjaustome gabalėliais po 100 g. ir pamerkiame į marinatą bent 30 minučių. Marinatui sumaišome vandenį, druską ir cukrų.

400 g topinambų nuskutame, smulkiai sutarkuojame ir pakepiname svieste. Užpilame baltą vyną, kad apsemtų ir verdame kol suminkštės. Išvirus sutriname virtuviniu kombainu, jei reikia, pertriname per sietelį. Pagardiname druska ir pipirais.

Obuolius supjaustome plonomis juostelėmis. Likusius topinambus taip pat. Pagal skonį apšlakstome citrinos sultimis.

Į užspaudžiamą maišą įpilkite labai nedaug alyvuogių aliejaus, įmeskite šviežių čiobrelių ir sudekite lašišos gabalėlius, kad jie vienas su kitu nesiliestų. Ištraukite orą. Ir virkite, neviršydami 50 laipsnių temperatūros, apie 13 minučių. Lašiša gausis tirpstanti burnoje.

Papuoškite pipirne.