Ingredientai
Višta (nedidelė)
1 vnt.
Sviestas
100 g
Druskos ir pipirų pagal skonį
3 žiupsnelis
Druskos, pipirų
2 žiupsnelis
Provanso žolelės
4 šaukštas
Česnako
6 skiltelė
Vandens
50 ml
Baltas sausas vynas
100 ml
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
Minkštą sviestą išsukite su druska ir pipirais. Šiuo mišiniu gerai ištrinkite viščiuko paviršių.
Viščiuko vidų ištrinkite Provanso žolelių mišiniu.
Viščiuką dėkite į gilų kepimo indą, apkaišykite sutraiškytomis česnako skiltelėmis, apiberkite Provanso žolelėmis ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje pusantros valandos. Kas 20-30 minučių viščiuką apipilkite išsiskyrusiomis sultimis.
Iškeptą viščiuką įvyniokite į foliją ir padėkite atokiau.
Kepimo inde likusį skysti su česnakais supilkite į puodą ir virkite. Supilkite vandenį, vyną ir virkite ant mažos ugnies apie 5 minutes.
Padažą perkoškite, pagardinkite žolelėmis ir supilkite aliejų.
Viščiuką supjaustykite ir apipilkite padažu.