Ingredientai
Šviežių čiobrelių
2 šaukštas
Šalavijai
1 šaukštas
Labai smulkiai kapotų mėtų lapelių
1 šaukštelis
Medus
4 šaukštas
Česnako
5 skiltelė
Sviestas
5 šaukštas
Baltas sausas vynas
200 ml
Cinamono
0.5 šaukštelis
Cinamono
2 vnt.
Apelsinai
2 vnt.
Malti raudonieji pipirai
8 vnt.
Gvazdikėliai
2 vnt.
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
1. Anties filė pasūdykite, pabarstykite pipirais, cinamonu ir kartu su smulkintu česnaku pakepkite svieste, kol paskrus. Paskui perdėkite į gilų kepimo indą.
2. Padarykite padažą. Į sviestą, kuriame kepė antiena, įdėkite medaus ir 2-3 min. pakepkite.
3. Sudėkite apelsinų skilteles prie mėsytės, taip pat – cinamono lazdeles, gvazdikėlius, raudonųjų pipirų žirnelių, šalavijų ir čiobrelių, įpilkite vyno. Kepkite 180 laipsnių karščio orkaitėje 35 – 40 min.
4. Patiekite keptą antieną su apelsinų skiltelėmis ir mėtos lapeliais.