Norime sugriauti mitą, kad antiena – kieta mėsa. Visa esmė – kaip ją paruoši. Taigi nusprendėme ją pamarinuoti ir patroškinti orkaitėje, įdėjusios į maišą. Ir rezultatas pranoko lūkesčius! Mėsytė buvo tikrai labai minkšta. Siūlome išbandyti ir dar vieną skanėstą – restoranuose ne kartą ragautą trešnių (galima ir vyšnių) padažą. Jei atvirai – tai idealus pasirinkimas prie paukštienos patiekalų. Vienintelis minusas – teks kiek ilgiau pastovėti prie orkaitės. Bet, kaip sakoma, per kančia į žvaigždes. Šiuo receptu dalijasi tinklaraštis „Lieknos bitės“.

Gaminimo eiga

1. Mėsą supjaustykite norimo dydžio gabalėliais, ant jos pilkite ištirpintą medų, garstyčias, 50 ml vandens, druskos, pipirų ir palikite kelioms valandoms pasimarinuoti.

2. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.

3. Mėsą su visu padažu sudėkite į maišą ir pašaukite kepti maždaug 30 minučių.

4. Miežinius išvirkite pagal instrukciją.

5. Keptuvėje ištirpinkite ghee sviestą, berkite smulkiai supjaustytą česnaką ir cukinijos griežinėlius.

6. Kitoje keptuvėje riešutus paskrudinkite su žiupsneliu druskos.

7. Daržoves ir riešutus sumaišykite su išvirusiais miežiais.

8. Padažas: iš trešnių išimkite kauliukus. Į puodą pilkite sultinį ir vyną, berkite trešnes, cukrų ir druską, viską užvirkite, sumažinkite kaitrą ir pavirkite maždaug 20 minučių, kol skystis beveik išgaruos.