Gaminimo eiga

1. Į virtuvinį smulkintuvą sudėkite ingredientus užtepėlei: penkių pupelių mišinio pomidorų padaže, saulėje džiovintus pomidorus saulėgrąžų aliejuje, česnaką, įtarkuokite citrinos žievelės, įspauskite citrinos sulčių, įberkite pipirų ir viską sutrinkite iki vientisos konsistencijos.

2. Porą supjaustykite smulkiau nei pusžiedžiais, susmulkinkite svogūnų laiškus.

3. Voveraites nuvalykite, didesnes supjaustykite.

4. Į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi suberkite voveraites ir svogūnus su porais. Užberkite pipirų ir apkepkite. Baigus kepti įberkite druskos ir įtarkuokite česnako.

5. Į įkaitintą keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus, sudėkite salotas ir apkepkite iš vienos pusės.

6. Apkepusias salotas išimkite ir dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad jis sugertų aliejaus likučius.

7. Susmulkinkite laiškinius česnakus, petražoles.

8. Į serviravimo indą dėkite pupelių masės, per pusę perpjautus pomidoriukus, supjaustytą avokadą, įberkite pipirų, druskos. Ant viršaus dėkite apkeptas salotas, buratos sūrį, užberkite sėklų, voveraičių. Papuoškite petražolėmis, laiškiniais česnakais, užtarkuokite citrinos žievelės ir išspauskite šiek tiek citrinos sulčių.

ALFO PATARIMAI:

· Jei nemėgstate į salotas galite nedėti pomidorų.
· Buratos sūrį galite keisti feta, bet išbandykite buratos ir voveraičių derinį, jis tikrai jus nustebins.