Ingredientai
Išsikepkite bananų duonos – šilta ir kvapni ji patiks visiems šeimos nariams. Gydytoja dietologė Edita Gavelienė primena: „Bananai turtingi angliavandeniais, todėl juos geriausia valgyti toje dienos pusėje, kai esame aktyvūs – sportuojame, dirbame ar užsiimame kita, energijos reikalaujančia veikla.“ Iškepusią bananų duoną atvėsinkite ir pjaustykite.
Gaminimo eiga
1. Sutrinkite bananus iki vientisos masės.
2. Pašildykite pieną, sviestą ir cukrų, ataušinkite iki 37 C temperatūros.
3. Miltus sumaišykite su mielėmis ir prieskoniais, supilkite pieno mišinį, sudėkite trintą bananą, įmuškite kiaušinį.
4. Suminkykite tešlą, dėkite ją į miltais pabarstytą skardą, pridenkite ir palikite 30-40 minučių pakilti.
5. Kai tešla pakils, aptepkite ją plaktu kiaušiniu ir dėkite į 190 C temperatūros orkaitę kepti 35-40 minučių.
6. Iškepusią duoną atvėsinkite ant grotelių.
Receptu dalijasi „Rimi“