Ingredientai
Pyragaitis su apelsinais – desertas, skleidžiantis šventinius skonius ir kvapus. Ypatingo skonio, jis tikrai papuoš šventinį stalą ir pradžiugins artimuosius. Pyragaitį su apelsinais gardinkite skrudintomis pistacijomis.
Gaminimo eiga
* Į prikaistuvį sudėkite skiltelėmis išskirstytus apelsinus, apelsino tarkuotą žievelę, cukrų, cinamoną, supilkite vandenį ir viską troškinkite bei garinkite, kol gausite marmelado konsistenciją. Užtruks apie 15 minučių.
* Sumaišykite cukraus pudrą ir citrinos sultis ir gerai išmaišykite. Gautą glajų sudėkite į konditerinį maišelį.
* Tešlos šonus supjaustykite 2 cm juostelėm iš abiejų pusių, viduryje palikite vietos apelsinų įdarui.
* Per vidurį dėkite apelsinų įdarą. Tešlos juosteles iš abiejų pusių dėliokite ant įdaro. Gautą pyragaitį patepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite orkaitėje 15 minučių 200 laipsnių temperatūroje.
* Po kepimo leiskite 5 minutes pravėsti ir pagardinkite cukraus glajumi ir skrudintomis pistacijomis.
* Pilnai atvėsus laikykite sandariame inde šaldytuve. Suvartokite per 3-4 dienas.