Ingredientai
Čili pipiras
1 vnt.
Česnakas
1 skiltelė
Petražolės
10 g
Rapsų aliejaus
15 ml
Smidrai
100 g
Sviestas
10 g
Mocarelos sūris
30 g
Parmos kumpis
50 g
Porcijos: 2
Itin turtingo skonio šios smidrų salotos. Su mocarela ir parmos kumpiu bei ypatingu padažu – jos patiks net išrankiausiam ragautojui. Smidrų salotas tikrai tinka ragauti vienas.
Gaminimo eiga
* Į trintuvą sudėkite čili pipirą, česnako skiltelę, petražolių lapelius, įpilkite rapsų aliejaus ir sutrinkite padažą.
* Į pakaitintą keptuvę įpilkite aliejaus ir sudėkite smidrus.
* Įdėkite sviesto, čiobrelių šakeles ir pakepkite.
* Iš keptuvės smidrus perkelkite ant popierinio rankšluosčio ir palikite, kol nutekės riebalai.
* Smidrus sudėkite į lėkštę, kurioje patieksite, uždėkite plėšytos mocarelos, parmos kumpio juostelių ir salotas užpilkite paruoštu padažu.
* Galiausiai užbarstykite skrudintomis migdolų drožlėmis ir mėgaukitės.