Greitiems ledams be šaldymo reikės (1 mažo ledų indelio porcijai):
100ml pieno
Cukraus (tiek, kiek leidžiate vaikui, gali būti vos mažas šaukštelis arba daugiau)
Vanilinio cukraus
Maistinių dažų, jei norite spalvotų ledų
Paprastų šaldytų ledukų (~300 g.)
6 šaukštų druskos
Vieno didesnio ir vieno mažesnio užspaudžiamo šaldymo maišelio
Pirmoji dalis – produktų supylimas yra puikiai įveikiamas patiems vaikams – į mažesnį maišelį tereikia supilti sumaišytus pieną, cukrų, vanilinį cukrų bei maistinius dažus. Maišelį labai gerai užspausti – ar gerai užspaustas patikrinkite kelis kartus!
Antrąjį maišelį suruošti galite padėti – lai vaikai suberia druską, o jūs suberkite ledukus. Tuomet mažąjį maišelį su pienu dedate į didįjį su druska ir ledukais, pastarąjį taip pat gerai užspaudžiate ir jau jūs, suaugusieji, atlikite paskutinį veiksmą – apie 10 minučių intensyviai kratykite maišelį. Ledukams tirpstant ir maišantis su druska, šaltis didės ir rankoms darysis tikrai šalta, tad visai gerai šalia turėti kokį rankšluostuką ar virtuvines pirštines.
Pakračius apie 10 minučių matysite, kad pienas sustingo ir mažajame maišelyje jau jūsų taip laukiami ledai! Dabar turbūt sunkiausioji dalis – atsargiai prasekite didįjį maišelį, išimkite mažąjį, jį labai atsargiai prasekite, kad į vidų nepapultų ant maišelio esančio druskos ir vandens tirpalo. Tuomet šaukštu išimkite ledus, juos galite puošti uogomis, vaisiais ir... ragaukite! Tokie ledai, žinoma, nėra idealios šilkinės tekstūros, kaip pirktiniai, bet tikrai skanūs ir vaikų puikiai vertinami.