Beveik 65 tūkst. sekėjų turinčio profilio „Svorio metimo maratono“ įkūrėja Ieva sako, kad tai – vienareikšmiškai geriausias ir skaniausias vasaros desertas. Be to, šiam akį traukiančiam desertui pagaminti pakaks vos 5 minučių.

Reikės:

180 g. varškės

250 g. rikotos

450 g. mėgstamų uogų

šiek tiek saldiklio arba cukraus

25 g. želatinos

Gaminimo eiga:

Želatiną užpilti vandeniu – jo reikia apie 100 ml. – ir pakaitinti. Ieva pabrėžia – tik neperkaitinkite.

Gautą masę pilti į dubenį ir sumaišyti kartu su varške ir rikota iki vientisos masės.

„Svorio metimo maratono“ iniciatorė pataria gardinti saldikliu arba cukrumi, berti pamėgtas uogas ir gerai išmaišyti.

Gautą masę dėti į formą, išklotą maistine plėvele ir palikti pastovėti šaldytuve per naktį, kad vasariškas desertas sustingų. Skanauti galima jau kitą dieną!

„Svorio metimo maratono“ įkūrėjos Ievos vasariškas desertas

„Šis desertas tikrai nepaliks abejingų“, – sako „Instagram“ profilio „Svorio metimo maratonas“ autorė.

Iš nurodyto kiekio produktų pasigaminsite apie 12 gabalėlių deserto.

Viename jų, kaip nurodo Ieva – vos 80 kcal (angliavandenių 5g., riebalų 3 g., baltymų 7g.). Tad desertas ne tik skanus, bet ir sveikas.

Receptas ir gaminimo eiga – vaizdo įraše: