Ingredientai
Gaminimo eiga
Nuo tų laikų saldžios bandelės Didžiojoje Britanijoje valgomos per pusryčius, Didįjį penktadienį. Beje, nepaisant dietologų patarimų, - tik šiltos.
Legenda byloja, kad krosnyje kepta bandelė, laikoma namuose, gali juos apsaugoti nuo gaisrų.
Į didelį indą supilkite 4 stiklines miltų, pridėkite 4 šaukštus sutarkuoto sviesto ir pirštų galiukais gerai išminkykite su miltais. Įdėkite šaukštelį sausų mielių, šaukštą cinamono, nemažą žiupsnį malto muskatinio riešuto ir stiklinę susmulkintų džiovintų vaisių. Vaisus galima šiek tiek pamirkyti konjake. Viską gerai išmaišykite.
Kitame inde suplakite 2 kiaušinius ir stiklinę pieno. Supilkite į indą su tešlą ir gerai išminkykite. Padarykite iš tešlos rutulį, uždenkite jį rankšluostėliu ir palaikykite šiltai valandą.
Po to suformuokite bandeles, jų viršuje įspauskite kryžių, kurį konditeriniu švirkštu užpildykite miltų ir vandens mišiniu (2šaukštai miltų ir 5 stiklinės vandens). Iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kepkite maždaug 25 min.