Ingredientai
Pienas
1.5 stiklinė
Imbieras
1 šaukštelis
Cinamono
1 šaukštelis
Kiaušiniai
4 vnt.
Cukraus
0.75 stiklinė
Vanilinio cukraus
1 pakelis
Miltų
5 šaukštas
Moliūgai
1 stiklinė
Kiaušiniai
8 vnt.
Sulflė - dieviškas burnoje tirpstantis gardėsis. Kvepiantis cinamonu, imbieru ir maloniai glostantis akį. Pamėginkite.
Gaminimo eiga
Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių karščio.
Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių.
Dubenyje elektriniu plaktuvu gerai išplakti moliūgą, cukrų, cinamoną, muskato riešutą, kiaušinių trynius ir pieną. Pabaigoje suberti miltus ir gerai išplakti.
Atskirame dubenyje iki standumo išplakti kiaušinių baltymus. Trečdalį atsargiai išmaišyti su moliūgo mase, paskui sumaišyti likusią dalį.
Supilti į sviestu išteptus ir cinamonu pabarstytus indus, sudėti į atskirą kepimo indą, pripildytą labai karšto vandens.
Kepti 190 laipsnių temperatūroje apie 30-40 min., kol švelniai paruduos. Galima apibarstyti susmulkintais imbieriniais sausainiais.