Labai gardus veganiškas keksas be glitimo.

Gaminimo eiga

1. Iš pradžių gaminame citrinos tyrę. Gerai nuplauname citriną. Dedame į puodą, užpilame vandeniu, užverdame ir verdame 15 minučių. Vandenį nupilame ir užpilame švariu. Užverdame ir verdame dar 45 minutes.

2. Supjaustome, išimame kauliukus ir sutriname maisto smulkintuvu kartu su žieve. Atvėsiname iki kambario temperatūros ir dedame į šaldytuvą.

3. Miltus permaišome su druska, kepimo milteliais, prieskoniais ir aguonomis.

4. Kitame dubenyje gerai permaišome aliejų, citrinos tyrę (90 g), klevų sirupą ir kokosų pieną.

5. Sujungiame dvi mases ir užmaišome tešlą keksui.

6. Formą ištepame aliejumi, apibarstome miltais, nukratome miltų likučius ir pilame tešlą.

7. Keksą kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35-45 min. Paliekame atvėsti kepimo formoje.

8. Riešutus apkepiname keptuvėje ir triname maisto smulkintuvų, kol išeis riešutų sviestas.

9. Riešutų sviestą permaišome su klevų sirupu ir citrinos sultimis. Aptepame keksą kremu ir papuošiame mandarinais.

Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Sveikas receptas.